Experți ai Organizației internaționale pentru interzicerea armelor chimice (OIAC) confirmă într-un raport redactat în urma unei anchete că gazul sarin a fost folosit în atacul din 4 aprilie, în Siria, atac care a provocat o ripostă din partea SUA.
SUA au lansat rachete asupra unor ținte militare din Siria. Oficiali citați de Washington Post spun că operațiunea comandată de Trump este menită să îl pedepsească pe președintele Siriei, Bashar al-Assad, și să lovească în forțele aeriere siriene.
Răspunsul la atacul chimic din Siria va oferi un indiciu privind capacitatea sau incapacitatea comunității internaționale de a face față crizei de securitate din această țară.
Conflictul civil izbucnit în martie 2011 a transformat Alepul într-o ruină. Cei mai mulți locuitori au plecat, lăsând în urmă un oraș distrus, cunoscut altădată drept ”Perla Siriei”.
Akram Shhaideh, soțul lui Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD, este susținător al dictatorului sirian Bashar al-Assad. Acest lucru poate introduce România în mijlocul unor controverse diplomatice privind conflictul din Siria, scrie Rise Project.
În mod normal, summit-ul UE se desfășoară conform unor reguli bine stabilite. Prezența primarului din estul Alepului a schimbat acest lucru, liderii europenii fiind profund mișcați. Și cu toate acestea, summitul de joi a fost unul al neputinței.
Un nou acord de încetare a focului a fost încheiat la Alep, la câteva ore după eșecul primului, iar evacuarea civililor și insurgenților a început joi. Liderii UE reuniți la Bruxelles vor proceda ca de obicei: vor condamna atrocitățile. Și atât!
Trupele lui Assad sunt pe cale să recâștige controlul asupra Alep, dar încercările prin care au trecut civilii prinși între cele două tabere sunt de neimaginat. Reacția firavă a comunității internaționale transformă Alepul într-o nouă Srebrenița.
Liderul de la Kremlin vrea să facă, din nou, Rusia puternică. Iar pentru asta e dispus să schimbe prin forță frontierele. Vladimir Putin pune, astfel, sub semnul întrebării întreaga ordine mondială de după 1945.
Statele Unite și Rusia nu au reușit să ajungă, luni, la un acord privind Siria în cadrul negocierilor în marja summitului G20 de la Hangzhou, din Estul Chinei, din cauza divergențelor persistente, a afirmat un diplomat american, citat de AFP.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.