Camera Comunelor a adoptat luni seară controversatul proiect de lege care încalcă Tratatul Brexit, după ce, în cursul după-amiezii, Londra se declarase dispusă să renunțe ulterior la clauzele care au declanșat o nouă criză în relația cu UE.
Regatul Unit și Canada au convenit sâmbătă un acord comercial post-Brexit provizoriu care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021 și va reproduce pe o bază bilaterală acordul de care Regatul Unit a beneficiat până în prezent ca țară membră a UE.
Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri că Regatul Unit trebuie să se pregătească de încheierea perioadei de tranziție fără un acord cu Uniunea Europeană.
Marea Britanie trebuie să aplice "în întregime" acordul care reglementează plecarea sa din UE la 31 ianuarie 2020, fără a renegocia clauzele, a declarat joi președintele Consiliului European Charles Michel, după prima zi a reuniunii de la Bruxelles.
Premierul britanic Boris Johnson a discutat miercuri seară cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a constata că ambele părți își doresc un acord, dar negocierile trenează și progresele se lasă așteptate.
Șefa Comisiei Europene și premierul britanic au evaluat sâmbătă stadiul negocierilor în privința unui acord comercial după ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.
Uniunea Europeană și Regatul Unit vor continua negocierile privind relațiile comerciale post-Brexit până la Consiliul European din 15-16 octombrie, au declarat vineri surse diplomatice europene pentru Reuters.
Ursula von der Leyen a anunțat joi că Executivul de la Bruxelles a lansat o procedură de infringement la adresa Marii Britanii, după ce Parlamentul de la Londra a adoptat o lege privind piața internă, care încalcă Acordul privind Brexit.
Marea Britanie ar putea înregistra 50.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi la mijlocul lunii octombrie, dacă nu se iau măsuri, a avertizat Patrick Vallance, coordonatorul științific al Guvernului britanic.
Premierul britanic Boris Johnson a acuzat vineri Uniunea Europeană că îl amenință cu impunerea unei frontiere comerciale în Marea Irlandei și cu o blocadă alimentară între Marea Britanie și Irlanda de Nord.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.