Cancelarul german, care s-a despărțit de aliatul său liberal FDP, va solicita un vot de încredere pe 15 ianuarie. Noi alegeri ar putea avea loc în primăvară, scrie Le Monde (Franța).
Cancelarul SPD Olaf Scholz și-a concediat ministrul de finanțe, șeful liberalilor din FDP, Christian Lindner, deoarece diferențele politice au fost de netrecut. Prin urmare, FDP a decis să iasă de la guvernare.
Liderul CDU, Friedrich Merz, s-a angajat miercuri să facă „tot ce poate” pentru a preveni emiterea permanentă a datoriilor comune europene, o propunere prezentată în raportul lui Mario Draghi privind competitivitatea europeană.
În ciuda unei economii lente și a conturilor publice sănătoase, Germania refuză să-și majoreze cheltuielile, cu consecințe pentru întreaga zonă euro, comentează Le Monde.
Considerând neconstituțională modificarea alocării fondurilor pentru finanțarea reformelor, Curtea Constituțională obligă guvernul să-și revizuiască programul de reforme, scrie Le Monde.
Austria a criticat aspru cea mai recentă propunere de compromis privind reformarea normelor UE privind datoriile publice. Ministrul de Finanțe Magnus Brunner spune că există o lipsă de ambiție.
De la industria auto la clinici, întreprinderile germane își înmulțesc inițiativele pentru a recruta străini. Atractivitatea Germaniei scade pe piața mondială a muncii, scrie publicația franceză Les Echos.
Partidele ce vor forma noul guvern - SPD, Verzii și FDP - au anunțat că au ajuns la un acord. Liderii celor trei formațiuni vor prezenta miercuri după-amiază acordul de coaliție la care au ajuns în urma negocierilor.
Liderii SPD, ai Verzilor și ai FDP au ajuns la un acord privind începerea negocierilor pentru formarea unei coaliții ”Semafor” (după culorile celor trei formațiuni).
La Berlin se reiau tratativele pentru formarea unei coaliții guvernamentale. CDU își va alege anul viitor o nouă conducere, după rezultatul slab din septembrie. Nici președintele AfD nu va mai candida pentru un nou mandat.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.