Biroul Electoral al Municipiului București a acceptat o contestație împotriva renumărării de voturi la sectorul 5 și a respins contestațiile PSD împotriva alegerii lui Cotilde Armand ca primar al sectorului 1.
Apele nu s-au clarificat la Sectorul 1 în privința acuzațiilor de fraudă venite și din partea USR PLUS, dar și a PSD. Scandalul s-a extins asupra întregului scrutin din Capitală.
Biroul Electoral Central a respins miercuri solicitarea PSD de anulare a alegerilor sau renumărarea voturilor în Sectorul 1, acolo unde învingătoare a alegerilor locale de duminică a fost declarată candidata USR PLUS, Clotilde Armand.
Clotilde Armand este câștigătoarea alegerilor de la Primăria Sectorului 1, potrivit datelor centralizate pe platforma AEP din toate cele 166 de secții de votare.
Partidul Social Democrat transmite printr-un comunicat de presă că solicită Dreptei Unite să înceteze imediat presiunile asupra autorităților în legătură cu stabilirea rezultatelor electorale de la Primăria Sectorului 1
Poliția desfășoară cercetări in rem pentru falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în urma acuzațiilor de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Acuzațiile au fost făcute de Clotilde Armand.
Primarul PSD al Sectorului 1 din Capitală, Dan Tudorache, susține că este cu 200 de voturi în fața candidatei susținute de PNL și USR PLUS, Clotilde Armand. Aceasta îl acuză de tentativă de fraudă.
Europarlamentarul USR PLUS susține că Poliția Locală trebuie desființată, după ce Justnews.ro a scris că Poliția locală a Sectorului 1 a monitorizat un lider din opoziție la protestele anticorupție din februarie 2017.
Deputații români din Parlamentul European cer Guvernului să facă demersurile necesare pentru a ataca la Curtea de Justiție a Uniunii Europene actele legislative incluse în Pachetul Mobilitate I, care afectează interesele transportatorilor din est.
USR și PLUS Sector 1 au încheiat un acord pentru alegerile locale din iunie 2020. Conducerile cele două filiale au agreat, cu unanimitate, protocolul de colaborare care prevede lista de candidați pentru Consiliul Local al Sectorului 1.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.