Președintele Parlamentului European a postat pe Twitter un mesaj de susținere pentru eurodeputatul Cristian Preda, convocat de Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României pentru defăimarea țării.
Europarlamentarul Cristian Preda dă miercuri explicații, în fața Consiliului de onoare al Ordinului "Steaua României" în urma unor acuzații de defăimare a țării.
„Avem în continuare nevoie de MCV pentru ca justiția și oamenii cinstiți din România să fie apărați în fața lui Dragnea, Toader și a tuturor politicienilor care vor să acapareze justiția”, spune europarlamentarul român Siegfried Mureșan.
România este din nou în centrul atenției Uniunii Europene, iar subiectul nu este unul cu care ne putem lăuda. La inițiativa „verzilor”, Parlamentul European a dezbătut amenințările la adresa statului de drept din România.
Social-democrații români din Parlamentul European și-au exprimat „sprijinul total” pentru nominalizarea Vioricăi Dăncilă ca prim-ministru din partea PSD, dar eurodeputații populari critică această numire.
Într-o întâlnire la Bruxelles cu jurnaliști români, eurodeputații PPE Siegfried Mureșan, Marian-Jean Marinescu, Iuliu Winkler, Cristian Preda și Daniel Buda au vorbit despre viitorul Uniunii Europene, dar și despre viziunea și rolul jucat de PE.
Dezbaterea din plenul PE privind situația din R. Moldova a prilejuit o dispută verbală între popularii români, care doresc suspendarea ajutorului, și socialiștii români, care nu au o problemă cu modificările la legea electorală.
În discursul privind Starea Uniunii, Juncker a acordat o atenție specială Europei de Est, și în special României, care va deține Președinția UE în 2019. La București, discursul său a fost salutat, dar reacțiile nu sunt deocamdată de substanță.
Plenul PE se reunește luni după vacanța de vară. Cu acest prilej, EurActiv le-a adresat eurodeputaților români rugămintea de a-și prezenta activitatea din prima parte a anului, dar și planurile pentru perioada următoare.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.