Actualul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, spune că orice mandat al președintelui Înaltei Curți este dificil și în același timp trebuie să recunosc faptul că dificultatea unui mandat rezidă și din contextul social.
Florin Iordache susține, într-o declarație pentru Europa Liberă, că PSD și Guvernul nu vor desființa Secția Specială criticată în Raportul GRECO. Opoziția, în schimb, cere desființarea Secției de anchetare a magistraților.
Curtea Constituțională a admis miercuri, cu majoritate de voturi, conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție privind completurile specializate pe corupție de la Instanța Supremă.
Șefa ÎCCJ a cerut miercuri suspendarea dezbaterilor de la CCCR privind conflictul dintre Parlament și Înalta Curte pe completurile specializate în cauze de corupție, susținând că trebuie așteptată o decizie a CJUE.
Singurul magistrat care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al ÎCCJ este judecătoarea Corina Corbu. Termenul pentru depunerea dosarelor a expirat luni.
Curtea Constituțională a amânat din nou joi decizia asupra sesizării vicepreședintelui Camerei Deputaților, Florin Iordache, privind constituirea completurilor specializate în cazurile de corupție de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a declarat miercuri că vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinței CCR.
Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, spune că sesizarea Curții Constituționale de către Camera Deputaților este „o presiune asupra instanțelor de judecată și o imixtiune inacceptabilă în actul de justiție".
Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a ținut miercuri un discurs sub forma unui eseu la prezentarea bilanțului Ministerului Public pe anul 2018, în care a vorbit despre impostură.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.