Gabriel Oprea a a fost audiat la Parchetul General în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009. Întâlnirea fostului viceprmier cu procurorii a avut loc joia trecută, dar informația a fost confirmată abia acum, relatează Digi 24 și Antena 3.
Parchetul General a anunțat luni că a deschis un dosar penal în legătură cu alegerile prezidențiale din 2009, după dezvăluirile lui Dan Andronic. Traian Băsescu este nemulțumit, deoarece inițiativa blochează ancheta Parlamentului în acest caz.
El a anunțat săptămâna trecută că va veni marți în studioul Antenei 3 pentru a da lămuriri despre întâlnirea din noaptea alegerilor prezidențiale din 2009. S-a răzgândit și a intrat miercuri prin telefon, evitând însă să ofere răspunsuri clare.
Fostul deputat a fost localizat și prins în noaptea trecută în capitala Serbiei. Acesta avea barbă și acte false care atestau că este cetățean sloven. Autoritățile române au început procedurile pentru aducerea în țară.
Fostul vicepremier Gabriel Oprea a făcut, joi seară, la Antena 3, primele precizări referitoare la întâlnirea relatată în presă de Dan Andronic, la care au participat Laura Codruța Kovesi, George Maior, Florian Coldea și Vasile Dâncu.
Procurorii anticorupție au început audierile într-un dosar ce privește finanțarea ilegală a campaniei pentru alegerile prezidențiale a lui Traian Băsescu. Ioana Băsescu, Elena Udrea și Dan Andronic au fost citați joi pentru audieri.
Paul Lambrino, sau prințul Paul de România, a fost reținut, vineri seară, de procurorii DNA Brașov în dosarul retrocedării ilegale cu un prejudiciu de 135 de milioane de euro, după ce a fost audiat timp de câteva ore în dosar.
Procurorii DNA i-au reținut pe Remus Truică, fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase, pe Dan Andronic și pe Marius Andrei Marcovici, fostul consilier al lui Călin Popescu-Tăriceanu, într-un dosar privind fapte de corupție.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.