Fundația Orange a organizat prima conferință de tehnologii asistive din România, în cadrul căreia instituții, business-uri, dezvoltatori, ONG-uri și beneficiari s-au reunit pentru a găsi soluții inovatoare pentru persoane cu dizabilități.
"De când am făcut 18 ani, eram entuziasmat că pot să votez. Pentru mine însemna un privilegiu să-mi exercit dreptul acesta. Adică tot timpul am fost entuziasmat de a vota.", spune vloggerul Mikey Hash, intervievat de Dana Deac, realizator TV.
Fundația Orange a deschis concursul de selecție a 10 școli gimnaziale din mediul rural care vor fi incluse în programul de educație digitală – Digitaliada, începând cu anul școlar 2019-2020.
Fundația Orange lansează un concurs ce oferă premii constând în echipamente electronice și IT pentru cele mai originale materiale digitale ce pot fi utilizate de profesori la ciclul gimnazial.
Luni, 19 septembrie, s-a dat startul Digitaliadei, un proiect-pilot de educație digitală care își propune îmbunătățirea rezultatelor elevilor, prin metode de lucru interactive și conținut digital de tip ”învățare prin joc”.
Brigitte Audy consideră că „digitalul solidar, acel digital care facilitează persoanelor/categoriilor altfel excluse să aibă o șansă reală de integrare, de autonomie" este benefic în mod vizibil. Este rolul nostru să căutăm soluții digitale inovative
Cele șapte proiecte desemnate câștigătoare de către Fundația Orange, săptămâna trecută, se derulează în perioada mai 2015 – iulie 2016. Proiectele au fost desemnate câștigătoare în cadrul programului de finanțare „Lumea prin
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.