Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, consideră că, prin decizia dată, CCR a plasat de fapt parchetele nu sub autoritatea, ci sub exercițiul potențial discreționar al ministrului Justiției, care este om politic sau susținut politic.
Procurorii antimafia au declanșat miercuri dimineață o acțiune la nivel național pentru anihilarea unei grupări de crimă organizate ce își desfășoară activitatea în 28 de județe din țară. Peste 600 de polițiști participă la acțiune.
Daniel Horodniceanu a pierdut concursul pentru funcția de șef al DIICOT pe care a ocupat-o în ultimii trei ani. Ministrul Justiției nu i-a mai acordat încrederea pentru încă un mandat și l-a ales pe Felix Bănilă de la Bacău.
Cel mai des traficat drog în România rămâne cannabisul. DIICOT notează în raport o scădere a numărului de dosare, dar o creștere în ceea ce privește prejudiciile și sechestrele aplicate.
Judecătorii ICCJ au constatat nereguli grave în rechizitoriul făcut de procurori și au anulat probe importante. Decizia magistraților poate fi contestată.
DIICOT trage un semnal de alarmă în urma anunțatelor modificări ale Codurilor Penal și de Procedură Penală și spune că mii de dosare s-ar închide imediat ce amendamentele PSD, ALDE și UDMR ar intra în vigoare.
CSM decide astăzi ce fel de aviz va da propunerilor controversate de modificare a legilor Justiției. Inițial, când Ministerul Justiției a cerut avizul, acesta a fost negativ. DNA, DIICOT, Parchetul General au respins total propunerile.
Asociația Voci pentru Democrație și Justiție – VeDem Just critică dur proiectele de modificare a legilor Justiției propuse de Tudorel Toader. Dacă s-ar adopta în forma actuală, ministrul Justiției devine cel mai puternic om din Justiție.
Proiectele complete aduc lămuriri suplimentare și adâncesc controversele din jurul ideilor lui Tudorel Toader, contestate la scară foarte mare de sistemul judiciar. Inspecția Judiciară devine o unealtă „independentă” în mâna ministrului Justiției.
Ministrul Justiției a declarat miercuri că nu va trimite proiectele de modificare a legilor Justiției la Parchetul General, DNA și DIICOT, deoarece nu procurorii fac legile și va trimite doar la CSM, care este avizator.
La București are loc o reformă controversată a justiției, prin care Guvernul încearcă să obțină controlul asupra justiției. Varșovia, aflată deja la un alt nivel, se ceartă cu Uniunea Europeană, care se opune subordonării justiției în această țară.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.