Ambasada Rusiei din Chișinău și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova atacă România în tandem după ce diplomatul român Daniel Ioniță a mers la cimitirul soldaților români dintr-un sat din raionul Orhei.
Ministrul de externe Bogdan Aurescu și ambasadorul SUA Adrian Zuckerman au discutat marți despre colaborarea România-SUA în plan regional și despre coordonarea ”apropiată” dintre cele două țări în privința ultimelor evoluții din R. Moldova.
Proiectele de cooperare dintre România și Republica Moldova vor continua, dar, cel puțin o perioadă, Bucureștiul va fi foarte atent cu cine va lucra în R. Moldova, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.
Republica Moldova rămâne a fi o prioritate strategică pentru România, i-a transmis ambasadorul român la Chișinău noului premier. Ion Chicu a precizat că R. Moldova mizează în continuare pe susținerea statului român.
Autonomia Găgăuză este una dintre regiunile R. Moldova cu cele mai multe investiții din afara țării. Majoritatea proiectelor pilot încep anume acolo, considerându-se a fi o regiune minoritară, cu oameni săraci. Cei mai mulți bani provin din UE.
R. Moldova are șansa să redevină o campioană a Parteneriatului Estic, dar asta presupune un angajament sporit, o mai mare responsabilitate și o mai mare seriozitate în a implementa legile adoptate în Parlament, a declarat ambasadorul Daniel Ioniță.
România a renovat sute de grădinițe în Republica Moldova în ultimii ani, printre care una și în satul natal al președintelui Dodon. El a mulțumit ambasadorului român la Chișinău, dar îndeamnă Bucureștiul să nu se amestece în treburile Chișinăului.
Guvernul de la Chișinău se preocupă de proiecte de legi care nu au nicio legătură directă cu reformele necesare țării, a susținut ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, în cadrul emisiunii "Ora Expertizei" de la Jurnal TV.
Ambasadorul României la Chișinău explică, într-un interviu acordat EurActiv, cum au contribuit fondurile oferite de București la rezolvarea unor probleme în R. Moldova. Pe de altă parte, diplomatul evocă și sacrificiile necesare pe drumul către UE.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.