"Discursul meu e simplu. Sunt Theresa May și cred că sunt cea mai bună persoană pentru a conduce această țară". Așa și-a lansat noul premier al Marii Britanii candidatura pentru fotoliul de leader al Partidului Conservator și al Guvernului.
Andrea Leadsom a anunțat, luni, că se retrage din cursa împotriva lui Theresa May pentru succesiunea premierului demisionar David Cameron la șefia Partidului Conservator și a Guvernului, transmite The Guardian.
Marea Britanie a invadat în mod prematur Irakul în 2003, fără a încerca să găsească o soluție de ultim recurs, a declarat, miercuri, John Chilcot, președintele comisiei create în urmă cu șapte ani pentru a ancheta acest război, relatează Reuters.
Ministrul de interne britanic Theresa May a câștigat marți detașat prima rundă a votului deputaților conservatori menit să-l desemneze pe noul lor lider, care va fi și prim-ministrul care va negocia divorțul de Uniunea Europeană.
Circa 50.000 de persoane au demonstrat la Londra împotriva Brexitului, după rezultatul referendumului de săptămâna trecută, care a aruncat Marea Britanie într-un haos politic, relatează Reuters.
Startul în cursa pentru succesiunea lui Cameron la șefia Partidului Conservator și a Guvernului a fost dat. Cinci candidați se vor lupta pentru cele două poziții de lider, însă nu și cel mai vehiculat dintre ei.
Votul britanicilor a declanșat o nouă criză în Europa. Dacă Brexitul se concretizează și Marea Britanie și UE vor avea de pierdut. Momentan, Londra pare că va avea cel mai mult de suferit. Importante sunt și negocierile privind relația viitoare.
Premierul David Cameron a avertizat miercuri că Marea Britanie se va confrunta cu o perioadă economică dificilă după votul de la referendum.Avertismentul lui vine după ce George Osbone a spus că viața britanicilor nu va mai fi la fel de roz ca în UE.
Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după Consiliul European, că Marea Britanie își va păstra statutul de stat membru cu toate drepturile și obligațiile, până când va părăsi UE, el asigurându-i pe românii din Regat că le vor fi respectate drepturile.
Premierul David Cameron a declarat că Marea Britanie va părăsi UE, dar continuă să refuze declanșarea procedurii. Cancelarul Angela Merkel nu mai vede cale de întors. Șeful diplomației americane nu crede că Londra se va despărți de Bruxelles.
Liderii europeni se întâlnesc marți și miercuri la Bruxelles, pentru a discuta consecințele referendumului din Marea Britanie. Și europarlamentarii analizează pașii ce trebuie urmați după votul britanicilor.
Premierul David Cameron a declarat, luni, în Camera Comunelor, că nu va declanșa art. 50 din Tratatul de la Lisabona, care ar însemna o începere a negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din UE.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.