Britanicii au votat pentru ieșirea țării lor din Uniunea Europeană. Și totuși rezultatul referendumului nu este obligatoriu, astfel că există șanse, chiar dacă mici, să nu fie aplicat de către Guvern și Parlament.
Premierul Marii Britanii, David Cameron, a anunțat vineri acum câteva minute că va demisiona, după ce joi britanicii au votat pentru ca țara lor să părăsească Uniunea Europeană.
Președintele Klaus Iohannis se întâlnește vineri, la ora 11:00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Dacian Cioloș, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și cu liderii partidelor politice, pentru consultări pe tema rezultatelor Brexitului din UK.
Tabăra Leave a câștigat referendumul, ceea ce înseamnă că Marea Britanie trebuie să plece din UE. Leave - 51,9%, Remain - 48,1%. Urmează negocierile pentru redefinirea relației dintre Bruxelles și Londra.
Tabăra Leave a câștigat referendumul, ceea ce înseamnă că Marea Britanie trebuie să plece din UE. Urmează negocierile pentru redefinirea relației dintre Bruxelles și Londra.
În jur de 46,5 milioane de britanici cu drept de vot sunt așteptați, joi, să voteze la referendum pentru rămânerea sau ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.
Sondajele arată o luptă strânsă între susținătoriii Remain și cei ai Leave. Indiferent de rezultatul referendumului de joi, românii care muncesc sau care vor dori să caute un loc de muncă în Marea Britanie vor fi afectați.
Marea Britanie decide, joi, printr-un referendum, dacă rămâne sau părăsește Uniunea Europeană. Brexit-ul a fost una dintre cele mai dezbătute și analizate teme din ultima perioadă.
Președintele CE, Jean-Claude Juncker, apreciază că Brexit-ul ar fi un "act de automutilare" pentru britanici, în timp ce premierul Cameron crede că în cazul unei rămâneri în UE, va apărea un val de investiții în Marea Britanii.
Pe 23 iunie, britanicii votează pentru rămânerea sau părăsirea UE. În timp ce David Cameron avertizează că părăsirea UE ar fi autodistructivă economic, Boris Johnson crede că Marea Britanie va prospera mai mult ca niciodată, în afara Uniunii.
Fostul primar al Londrei Boris Johnson, liderul taberei pro-Brexit, a afirmat că Uniunea Europeană se comportă ca Adolf Hitler încercând să creeze un superstat, potrivit unui interviu care urma să apară duminică, scrie AFP, preluată de Agerpres.
Președintele american Barack Obama a declarat, luni, că lumea are nevoie de o "Europă puternică și unită". El a cerut NATO să sprijine Europa de Est, inclusiv România.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.