În cel mai recent sondaj, patru din cinci respondenți (81%) afirmă că UE ar trebui să acorde fonduri numai statelor membre care respectă statul de drept și valorile democratice.
Președintele Parlamentului European, David Sassoli, s-a declarat miercuri "foarte dezamăgit" de reticența țărilor membre UE în chestiunea migranților,făcând apel la UE "să își asume responsabilitatea" în fața afluxului preconizat de refugiați afgani.
Toate cele trei instituții principale ale Uniunii au semnat Regulamentul privind certificatul digital al UE privind COVID, deschizând astfel calea pentru facilitarea călătoriilor în țările europene.
Eurodeputații îl însărcinează pe președintele PE David Sassoli să solicite Comisiei Europene, în termen de cel mult două săptămâni, „să își îndeplinească obligațiile” în temeiul Regulamentului privind statul de drept.
Consiliul European adoptă măsuri pentru a interzice companiilor aeriene din Belarus să zboare în spațiul aerian al UE. Consiliul European mai cere Consiliului și o listă cu entități care să fie supuse sancțiunilor.
Statele membre și partenerii sociali s-au angajat, în cadrul unui summit organizat la Porto, să atingă obiectivele sociale ale UE pentru 2030, inclusiv crearea de noi locuri de muncă și reducerea sărăciei.
Coordonarea la nivel european în contextul pandemiei de COVID-19 și intervenția președintelui american Joe Biden, sunt două dintre subiectele importante ale Consiliului European în format de videoconferință, care are loc joi și vineri.
Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, și șefa executivului neo-zeelandez, Jacinda Ardern, au avut luni, de Ziua Internațională a Femeii, intervenții video în plenul Parlamentului European.
Un barometru făcut la comanda PE arată că 44% dintre respondenți români consideră că lupta contra sărăciei și a inegalităților sociale trebuie să fie prioritară pentru Parlamentul European. Pe locul al doilea se află un mai bun acces la educație.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.