Premierul Boris Johnson ar putea fi acuzat de sfidarea justiției, guvernul încearcă să treacă acordul respins de parlamentari cu doar două zile în urmă, iar laburiștii vor un nou referendum. O zi obișnuită în politica britanică din ultimul an.
Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat sâmbătă seară că a primit din partea Londrei o cerere de amânare a Brexitului, în mod normal prevăzut pentru 31 octombrie, ceea ce este consecința unui vot al deputaților britanici sâmbătă.
Jean-Claude Juncker și Donald Tusk au calificat drept o "greșeală istorică gravă" blocarea începerii negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord și Albania de către anumite state membre.
Liderii europeni au aprobat joi seara Acordul privind retragerea Marii Britanii din UE și au cerut Comisiei și Parlamentului European să ia măsurile necesare pentru a se asigura că acordul poate intra în vigoare la 1 noiembrie.
Albania și Macedonia de Nord au realizat de ceva timp reformele necesare pentru începerea negocierilor de aderare la UE. Cu toate acestea Franța s-a opus în Consiliu, spre nemulțumirea Germaniei și a altor state membre.
Donald Tusk, președintele Consiliului European, spune că timpul negocierilor „practic s-a scurs”, dar chiar și cea mai mică șansă ca un acord privind Brexit să fie încheiat trebuie folosită.
Încheierea unui nou acord între guvernul britanic și Uniunea Europeană este tot mai puțin probabilă, cu trei săptămâni înainte de ieșirea programată a Marii Britanii din UE.
Premierul britanic Boris Johnson s-a întâlnit cu președintele Consiliului European Donald Tusk în marja reuniunii ONU de la New York, dar discuțiile nu par să fi dus la un progres semnificativ în negocierile pe tema Brexit.
Aflat în vizită la Skopje, președintele Consiliului European a spus că liderii UE ar trebui să decidă în favoarea deschiderii negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la blocul comunitar.
Summitul G7 care începe sâmbătă la Biarritz, în sud-vestul Franței, va fi „un test dificil de unitate și solidaritate”, a apreciat președintele Consiliului European, Donald Tusk.
Uniunea Europeană rămâne deschisă negocierilor cu Marea Britanie, dar Boris Johnson nu a propus o alternativă viabilă la mecanismul de backstop cu care premierul britanic nu este de acord.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.