Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, într-o emisiune la Kanal D, că îl apreciază Eduard Hellvig pentru tot ceea ce a făcut și cât a condus SRI, și cât a fost în politică, astfel că "este oricând binevenit în PNL".
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat luni care este legătura partidului acum cu fostul președinte Crin Antonescu și fostul secretar general, Eduard Hellvig, care între timp a condus și Serviciul Român de Informații (SRI).
Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat, într-un interviu pentru Gândul, că ipoteza candidaturii fostului șef al SRI, Eduard Hellvig, la alegerile prezidențiale este una de luat în seamă.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a negat vineri că ar fi interesat să preia șefia SRI după demisia lui Eduard Hellvig, afirmând că își dorește să fie deputat și după anul 2024.
Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat miercuri, într-o conferință de presă susținută la Berlin, dacă are informații că fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, ar putea intra din nou în politică.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat marți dimineață că demisia lui Eduard Hellvig de la șefia SRI este un gest de normalitate și de onoare, iar mandatul său a fost unul "reușit".
Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, și-a anunțat luni demisia din funcție și a prezentat "transformările" prin care a trecut instituția în ultimii ani.
Serviciul Român de Informații (SRI) a avut marți o ședință pentru evaluarea stadiului măsurilor adoptate de instituție în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.
Directorul SRI, Eduard Hellvig, a anunțat joi că au fost desecretizate și publicate pe site-ul Serviciului toate documentele pe care instituția le mai avea în păstrare cu privire la Revoluția din 1989.
Șeful SRI, Eduard Hellvig, le-a vorbit studenților de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca despre o Românie prosperă în care "mulți tineri din alte zone ale lumii și-ar dori să poată trăi".
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.