Nu este tocmai un subiect nou, dar Națiunile Unite doresc să știe ce se află în spatele persistenței semnalelor tot mai îngrijorătoare de intoleranță religioasă.
Berlinul și Parisul trebuie să ia în considerare viitorul unei Europe extinse în care rolul lor dominant nu va mai fi de la sine înțeles, observă Sylvie Kauffmann, editorialistă Le Monde.
Președintele Emmanuel Macron – care a menținut contingentul de 45 de mii de polițiști în cele mai sernsibile locuri – dorește să separe respingerea rasismului de purul banditism.
Istoricul și germanistul Jacques-Pierre Gougeon analizează deteriorarea imaginii Franței dincolo de Rin, în timp ce președintele Macron și-a anulat recent vizita de stat în Germania, notează Le Monde.
În încercarea de a-și restabili leadershipul pe continent, șeful statului francez a făcut o schimbare de strategie, dorind să ”accelereze” extinderea UE către țările din fostul bloc sovietic și acceptând, la limită, integrarea Kievul în NATO.
Summitul de la Paris, dorit cu tărie de președintele francez Macron, încearcă să transforme actuala lume a poli-crizelor, implicându-i și pe liderii politici și economici ai multor țări în curs de dezvoltare, relatează Euronews.
Temerile privind normele democratice vor fi ignorate săptămâna aceasta, când America îl va primi regește pe conducătorul Indiei, comentează Financial Times.
În timp ce vizita președintelui Tebboune în Franța continuă să fie amânată, șeful statului algerian s-a dus săptămâna trecută în Rusia pentru a semna mai multe acorduri de "parteneriat strategic" cu mare pompă.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.