Compania lui Dan Condrea este acuzată de săvârșirea a 340 de infracțiuni de înșelăciune (șapte având consecințe deosebit de grave), uz de fals (61 acte materiale), și participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
Procurorii care investighează cazul dezinfectanților diluați livrați de firma Hexi Pharma spitalelor din România ridică joi documente legate de aceste contracte de la aproximativ 300 de spitale.
Uliana Ochinciuc, soția fostului patron al Hexi Pharma, dar și fratele acesteia, au fost puși sub acuzare. Și Flori Dinu, directorul firmei este anchetată. Procurorii descriu mecanismul prin care offshore-urile îl ajutau pe Condrea să evite taxele.
Parchetul General explică într-un comunicat de ce a propus arestarea directorului general al firmei Hexi Pharma. Flori Dinu, știind că produsele sunt neconforme, a coordonat agenții de vânzări și a indus în eroare spitalele.
Dosarul dezinfectanților diluați din spitale are acum două persoane puse sub acuzare. După directorul general Flori Dinu, sâmbătă a fost rândul lui Mihai Leva, director de producție, să afle că este urmărit penal sub control judiciar.
Flori Dinu este acuzată de 99 de fapte de înșelăciune în formă contiuată și alte 29 de fapte de înșelăciune simplă. Flori Dinu va fi prezentată sâmbătă judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.