Compania lui Dan Condrea este acuzată de săvârșirea a 340 de infracțiuni de înșelăciune (șapte având consecințe deosebit de grave), uz de fals (61 acte materiale), și participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
Procurorii care investighează cazul dezinfectanților diluați livrați de firma Hexi Pharma spitalelor din România ridică joi documente legate de aceste contracte de la aproximativ 300 de spitale.
Uliana Ochinciuc, soția fostului patron al Hexi Pharma, dar și fratele acesteia, au fost puși sub acuzare. Și Flori Dinu, directorul firmei este anchetată. Procurorii descriu mecanismul prin care offshore-urile îl ajutau pe Condrea să evite taxele.
Parchetul General explică într-un comunicat de ce a propus arestarea directorului general al firmei Hexi Pharma. Flori Dinu, știind că produsele sunt neconforme, a coordonat agenții de vânzări și a indus în eroare spitalele.
Dosarul dezinfectanților diluați din spitale are acum două persoane puse sub acuzare. După directorul general Flori Dinu, sâmbătă a fost rândul lui Mihai Leva, director de producție, să afle că este urmărit penal sub control judiciar.
Flori Dinu este acuzată de 99 de fapte de înșelăciune în formă contiuată și alte 29 de fapte de înșelăciune simplă. Flori Dinu va fi prezentată sâmbătă judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.