Coaliția de guvernare vrea să-l țină pe viață în funcția de președinte al Consiliului Legislativ pe "părintele OUG 13", fostul deputat PSD Florin Iordache.
Florin Iordache, autorul celebrei OUG 13 din ianuarie 2017, adoptată cu scopul de a-l salva pe Liviu Dragnea de închisoare, e în continuare președintele Consiliului Legislativ, desi PNL a promis în campania electorală din 2020 că-l va schimba.
Consiliul Legislativ, instituție condusă de fostul deputat PSD Florin Iordache, a avizat miercuri seară pozitiv, cu câteva observații și propuneri, proiectul "Anghel Saligny" pentru investiții în comunitățile locale.
Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, sesizările PNL și USR privind numirea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.
Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că, după cum arată votul prin care Florin Iordache a fost numit la conducerea Consiliului Legislativ, nu există altă posibilitate decât că acesta a fost votat și de USR. Dan Barna spune că acuzațiile sunt absurde.
Premierul Ludovic Orban susține că nu înțelege cum a putut fi numit Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, acuzându-l pe social-democrat că este un "violator al justiției" și "o slugă a lui Liviu Dragnea"
Plenul reunit al Parlamentului l-a votat marți pe Florin Iordache în funcția de șef al Consiliului Legislativ după ce PSD a decis să nu-l mai pună pe lista pentru un nou mandat de deputat.
Gabriela Scutea, propusă la șefia Parchetului general, a declarat marți că Ordonanța de Urgență 13 din 2017, care a dus la proteste masive din partea societății civile, nu a fost elaborată la Ministerul Justiției, condus atunci de Florin Iordache.
Deputatul PSD Florin Iordache a explicat, într-o intervenție la RFI, că social-democraților nu le este rușine cu Viorica Dăncilă, afirmând că președintele Klaus Iohannis "dorește decât o dezbatere cu cei pe care-i selectează dumnealui".
Opoziția a reușit miercuri să împiedice strategia PSD de a programa sâmbătă votul pe moțiunea de cenzură. Câțiva social-democrați au preferat să nu urmeze linia partidului și au votat alături de opoziție sau s-au abținut.
Opoziția încearcă să amâne votul de sâmbătă pe moțiunea de cenzură din cauza riscului ca mai mulți parlamentari să nu se afle în București, astfel că demersul de a dărâma Guvernul ar fi un eșec.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.