Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, sesizările PNL și USR privind numirea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.
Premierul Ludovic Orban susține că nu înțelege cum a putut fi numit Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, acuzându-l pe social-democrat că este un "violator al justiției" și "o slugă a lui Liviu Dragnea"
Plenul reunit al Parlamentului l-a votat marți pe Florin Iordache în funcția de șef al Consiliului Legislativ după ce PSD a decis să nu-l mai pună pe lista pentru un nou mandat de deputat.
Deputatul PSD Florin Iordache a explicat, într-o intervenție la RFI, că social-democraților nu le este rușine cu Viorica Dăncilă, afirmând că președintele Klaus Iohannis "dorește decât o dezbatere cu cei pe care-i selectează dumnealui".
Opoziția încearcă să amâne votul de sâmbătă pe moțiunea de cenzură din cauza riscului ca mai mulți parlamentari să nu se afle în București, astfel că demersul de a dărâma Guvernul ar fi un eșec.
Birourile permanente reunite ale Parlamnetului au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită miercuri, la ora 15.00, în plen, urmând ca dezbaterea și votul să aibă loc sâmbătă.
Birourile permanente ale Parlamentului au decis marți, la solicitarea președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, desființarea Comisiei Iordache.
Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat marți că grupul de lucru interministerial coordonat de minister nu susține funcționarea Secția de investigare a infracțiunilor din justiție în această formă.
Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat în ședința de marți cererea judecătorului Dana Gîrbovan de renunțare la demisia din magistratură, relatează Mediafax.
De la secret la minciuna prin omisiune, la minciuna intenționată, voită, la marea minciună, la dezinformări și manipulări menite să cultive ura. Să nu uităm de unde au plecat violențele din 10 august 2018. Care a fost sursa inițială a minciunii.
Florin Iordache susține, într-o declarație pentru Europa Liberă, că PSD și Guvernul nu vor desființa Secția Specială criticată în Raportul GRECO. Opoziția, în schimb, cere desființarea Secției de anchetare a magistraților.
Curtea Constituțională a admis miercuri, cu majoritate de voturi, conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție privind completurile specializate pe corupție de la Instanța Supremă.