USR îl cheamă pe ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, la Ora Guvernului, lunea viitoare, pentru a da explicații cu privire la acuzațiile de plagiat care i se aduc.
Ministrul Digitalizării, Florin Roman, vrea să închidă subiectul lucrării lui de masterat care ar fi, potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, plagiată.
Ministrul Digitalizării, Florin Roman, a trimis ziarului Libertatea 10 pagini din lucrarea de master, care sunt 100% copiate, susțin jurnaliștii publicației.
Noul ministru al Digitalizării, Florin-Claudiu Roman, deține în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaționale”, despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006.
Deputatul PNL Florin Roman a anunțat, luni, că preia funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților pentru o perioadă de două săptămâni, după ce Biroul permanent al forului legislativ a luat o decizie în acest sens.
USR PLUS a solicitat marți convocarea plenului comun al celor două Camere pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură, a anunțat purtătorul de cuvânt al formațiunii Ionuț Moșteanu.
După trei ședințe în care Birourile Permanente Reunite au tergiversat stabilirea unui calendar pentru dezbaterea și votul moțiunii de cenzură a USR PLUS și AUR, o nouă încercare de deblocare a situației va avea loc marți.
Deputatul PNL Florin Roman scrie într-o postare pe o rețea de socializare că Avocatul Poporului, Renate Weber, se pregătește să plece acasă, afirmând că "doamna Weber are treburi mai importante, iar noi chiar o încurcăm".
Deputatul PNL Florin Roman susține că pierderea alegerilor parlamentare de către PNL "a învolburat apele in partid" și afirmă că "e nevoie ca de aer de lideri puternici" și "de o nouă împrospătare a imaginii partidului".
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.