Sorin Cîmpeanu, care a demisionat de la Ministerul Educației după acuzațiile de plagiat, și Florin Roman, plecat de la Ministerul Digitalizării din același motiv, au fost propuși de PNL să preia funcții de conducere în Senat și Camera Deputaților.
Deputatul PSD Gheorghe Șimon a lansat un atac la adresa PNL, despre care spune că în ultimii doi ani a avut trei miniștri dovediți că au plagiat în lucrările care au stat la baza obținerii unor titluri academice.
USR îl cheamă pe ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, la Ora Guvernului, lunea viitoare, pentru a da explicații cu privire la acuzațiile de plagiat care i se aduc.
Ministrul Digitalizării, Florin Roman, vrea să închidă subiectul lucrării lui de masterat care ar fi, potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, plagiată.
Ministrul Digitalizării, Florin Roman, a trimis ziarului Libertatea 10 pagini din lucrarea de master, care sunt 100% copiate, susțin jurnaliștii publicației.
Noul ministru al Digitalizării, Florin-Claudiu Roman, deține în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaționale”, despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006.
Deputatul PNL Florin Roman a anunțat, luni, că preia funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților pentru o perioadă de două săptămâni, după ce Biroul permanent al forului legislativ a luat o decizie în acest sens.
USR PLUS a solicitat marți convocarea plenului comun al celor două Camere pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură, a anunțat purtătorul de cuvânt al formațiunii Ionuț Moșteanu.
După trei ședințe în care Birourile Permanente Reunite au tergiversat stabilirea unui calendar pentru dezbaterea și votul moțiunii de cenzură a USR PLUS și AUR, o nouă încercare de deblocare a situației va avea loc marți.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.