Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord pentru a spori numărul stațiilor de reîncărcare electrică și de realimentare cu hidrogen accesibile public.
După multe fricțiuni, Bruxelles-ul ajunge în sfârșit la un acord cu Germania pentru a pune capăt producerii vehiculelor cu motoare termice alimentate cu combustibili fosili până în 2035, anunță El Pais.
Most European car makers have already declared that they will go full electric by 2035, some of them sooner. The EU’s task is to get ready for this transformation, writes Frans Timmermans.
Concluziile COP27 de la Sharm el-Sheikh, în Egipt, salvează obiectivul de a menține încălzirea globală până la 1,5 grade Celsius față de nivelurile preindustriale, rezultatul major al COP26 de la Glasgow, anul trecut.
Comisia propune norme mai stricte privind poluanții din aerul înconjurător, din apele de suprafață și din cele subterane și privind tratarea apelor urbane reziduale.
Comisia Europeană a prezentat miercuri un plan în valoare de 300 miliarde de euro pentru eliminarea importurilor de energie din Rusia până în 2027, recunoscând totuși că este nevoie pe termen scurt în noi investiții în combustibili fosili.
Invadarea Ucrainei și sancțiunile aplicate Rusiei, statul agresor, vor afecta serios și economia europeană. În acest context, UE caută soluții care ar contraveni politicilor adoptate în ultimii ani, care țintesc obiectivele climatice.
Comisia Europeană a publicat orientările privind identificarea și desemnarea de noi zone naturale protejate în UE, precum și privind gestionarea zonelor protejate existente și viitoare.
Ministrul mediului a spus luni că a semnat scrisoarea care criticată strategia forestieră a UE pentru a solicita Comisiei Europene o dezbatere punctuală. Tanczos Barna e nemulțumit că nu sunt specificate sursele de finanțare.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.