Este incredibil cum marea majoritate a liderilor europeni și a comentatorilor încă nu știu cum să-l trateze psihologic de Donald Trump, scrie „Diário de Notícias” (Portugalia) sub semnătura redactorului său șef, Ricardo Simões Ferreira.
Blocul conservator, format din Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și din aliatul bavarez al acesteia, Uniunea Creștin-Socială (CSU), și social-democrații germani au ajuns sâmbătă la un acord de principiu pentru formarea viitorului guvern.
În cadrul unui discurs solemn privind Ucraina și apărarea europeană, președintele francez Emmanuel Macron a avertizat asupra "amenințării ruse", care ne afectează "fără să cunoască granițe". El a amintit și de amestecul Rusiei în România și Moldova.
Cel mai mare punct de fricțiune în aceste negocieri va fi finanțarea, deoarece social-democrații doresc o reformă a frânei datoriilor, scrie „La Razon” (Spania).
Alegerile anticipate de duminică în Germania vor rămâne în istorie, pentru că au marcat o schimbare seismică pentru viitorul Uniunii Europene, constată „Euronews” (Italia).
Unde este voință, ei bine, măcar voință să fie. Aceasta se prefigurează a fi deviza Europei în privința cheltuielilor militare. Aliații Americii au decis, în final, că vor să-și reconstruiască armatele, scrie editorialistul „Wall Street Journal”.
Din discuțiile lui Emmanuel Macron cu Donald Trump vizând apărarea Ucrainei, reiese că o serie de avioane cu focoase nucleare ar putea fi amplasate în Germania, scrie „The Telegraph” (Marea Britanie).
Noul cancelar conservator vrea să facă din renașterea Europei și a motorului franco-german prioritatea sa, scrie „Le Point” (Franța) trecând în revistă posibilitățile ca viitorul cancelar german „să cimenteze uniunea europenilor”.
Alegerile legislative din Germania de duminică au reprezentant un test major pentru influența europeană a Berlinului. Câștigătorul, Friedrich Merz (CDU), militează pentru o atitudine mai dură față de Moscova, scrie „Le Point” (Franța).
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.