Secția pentru procurori a CSM i-a trimis vineri președintelui propunerile ministrului justiției pentru funcțiile de Procuror general, procuror-șef al DNA și procuror-șef al DIICOT. Secția a publicat și motivele pentru care a dat două avize negative.
Procurorii Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, propuse de Cătălin Predoiu la șefia Parchetului General și DIICOT, au primit marți aviz negativ de la CSM.
Gabriela Scutea, propusă la șefia Parchetului general, a declarat marți că Ordonanța de Urgență 13 din 2017, care a dus la proteste masive din partea societății civile, nu a fost elaborată la Ministerul Justiției, condus atunci de Florin Iordache.
Ministrul justiției a anunțat marți propunerile pentru șefii parchetelor în urma interviurilor derulate: Gabriela Scutea - procuror general, CrinBologa - procuror-șef al DNA și Giorgiana Hosu - procuror-șef al DIICOT.
Marți sunt programați să susține proba interviuluiultimii trei din cei șase procurori înscriși în cursa pentru fotoliul de șef al Direcției Naționale. Luni au stat alți trei procurori față în față cu Tudorel Toader.
Primii trei din cei șase procurori înscriși în cursa pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție vor susține luni interviul cu ministrul Justiției și comisia sa. A doua grupă este programată marți.
Noua selecție se încheie vineri, iar până acum s-au înregistrat șase candidaturi: Paula Tănase, (Galați), Nicolae Lupulescu, procuror militar, Gabriela Scutea, de la Brașov, Andrei Bodean și Adina Florea (ambii Constanța) și Sorin Armeanu (Vaslui).
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.