Liderul de extremă dreapta al cărui partid a câștigat 37 de locuri la alegerile legislative are nevoie de 76 de deputați din cei 150 pentru a guverna în Olanda, notează Le Figaro.
O țară, în care zonele rurale sunt tot mai depopulate și își pierd medicii, stațiile de autobuz și școlile într-o perioadă în care zonele urbane se luptă și ele să supraviețuiască, devine teren fertil pentru un demagog.
În cadrul unui miting planificat pentru 3 decembrie în orașul din Toscania, liderii partidelor anti-imigrație din Vechiul Continent urmează să-și lanseze campania europeană în fața a 2.000 de oameni, scrie Liberation.
Chiar Geert Wilders a fost uimit de succesul său, pe care l-a sărbătorit cu șampanie. Nu doar el s-a bucurat, ci și liderii extremei drepte din Europa. Vladimir Putin a jubilat și el după victoria politicianului care vrea să scoată Olanda din UE.
Partidul islamofob de extremă-dreapta a lui Geert Wilders a câștigat miercuri alegerile parlamentare din Olanda, conform rezultatelor sondajelor la ieșirea de la urne, un cutremur politic ce va fi resimțit cu mult dincolo de granițele țării.
234 de sticle de șampanie, meniu de 400 de euro pentru o singură persoană, cadouri scumpe: astfel de cheltuieli ale populiștilor de dreapta din UE s-au ridicat la peste 427.000 de euro în 2016.
Președintele României declanșează un referendum riscant, în care nu este clar cine îi va fi alături, în lipsa unui partid puternic de opoziție. În ultimii ani, referendumurile au provocat probleme în UE, fiind politizate sau deturnate de populiști.
În cel mai pesimist scenariu, votul de joi ar putea avea două consecințe uriașe: destrămarea Marii Britanii, dat fiind că Scoția și Irlanda de Nord vor în UE, dar și dispariția Uniunii, dacă și alte state vor organiza referendumuri.
Europarlamentarii de extremă dreapta din Grupul Europa Națiunilor și Libertății i-au costat pe contribuabilii europeni peste un milion de euro pe lună, de la formarea grupului, în urmă cu aproape un an, scrie EurActiv.com.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.