EURACTIV.ro a organizat luni, 28 iunie 2021, stakeholders workshop intitulat ”România - Incluziune Etnică și Rasială”, în parteneriat cu Consiliul Național de Combatere a Discriminării.
Procurorii DNA au interceptat discuțiile dintre deputații Nicolae Păun și Mădălin Voicu în dosarul privind intervențiile la șefii ANAF. Pe lângă probe pentru dosar, procurorii au constat și un dispreț total față de etnia pe care o reprezintă.
Președinte ANAF, Gelu Diaconu, a fost demis, joi de premierul Dacian Cioloș, au precizat pentru EurActiv.ro surse guvernamentale. Măsura vine după ce Diaconu a fost audiat, miercuri, la DNA în calitate de suspect.
Șeful ANAF, Gelu Diaconu, a anunțat, joi, printr-un comunicat de presă, că nu-și va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Anca Dragu. El așteaptă să fie demis, întrucât cineva trebuie să-și asume consecințele la finalizarea "dosarului kafkian".
Șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Diaconu, a fost citat de procurorii anticorupție în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Surse judiciare susțin că Diaconu are calitatea suspect.
Dan Voiculescu a reușit până acum, prin diverse tertipuri, să scape de executarea imensului prejudiciu din dosarul în care a fost condamnat. În tentativa de a-i lua cele 60 de milioane de euro, statul face uz de arma supremă a ultimilor ani: DNA.
Gelu Diaconu, președintele ANAF, ar fi numit în funcții de conducere persoane preferate de Mircea Govor, care ar fi apelat la influența lui Liviu Dragnea și Andrei Dolineaschi pentru a fi sigur de numiri. Mircea Govor a fost arestat miercuri de ICCJ.
ANAF a recuperat 300.000 de euro din prejudiciul în cazul ICA-Voiculescu, dosar ce ar reprezenta circa jumătate din totalul prejudiciilor din dosarele instrumentate de DNA și soluționate în 2014, total estimat de Fisc la 150 de milioane de euro.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.