R. Moldova a fost considerată în anii trecuți o poveste de succes a Parteneriatului Estic. 2015 a dezvăluit însă adevărata față: corupție, delapidări, o societate divizată încă între est și vest. Un "horror", potrivit fostului premier Ion Sturza.
Candidatul desemnat la funcția de premier, Ion Sturza, ar fi trebuit să ceară, luni, votul de încredere al Parlamentului. Din lipsă de cvorum, tentativa de alegere a premierul a eșuat, astfel că președintele trebuie să vină cu o nouă propunere.
Cei 14 deputați care au părăsit, săptămâna trecută, fracțiunea comuniștilor din Parlament au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care contestă decretul de desemnare a lui Ion Sturza în calitate de prim-ministru al R. Moldova.
Partidul Democrat al lui Marian Lupu și cei 14 deputați care au părăsit PCRM au creat, joi, Platforma Social-Democrată care va propune un candidat pentru funcția de premier. Membrii Platformei susțin că Ion Sturza nu va fi aprobat de Parlament.
Omul de afaceri Ion Sturza este candidatul desemnat de către șeful statului Nicolae Timofti pentru funcția de prim-ministru, după consultări cu liderii PD, PL, PDLM și grupul Leancă.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.