USR critică refuzul deputaților de la PSD, PNL și UDMR de a dezbate, în plenul de marți al Camerei Deputaților, proiectul USR care prevede condiționarea emiterii titlului de doctor de publicarea lucrării de doctorat.
Liderul deputaților USR Ionuț Moșteanu solicită președintelui PSD Marcel Ciolacu să facă public avizul din partea SRI pentru numirea lui Iulian Iancu în fruntea ANRE.
USR îi cheamă în Parlament, pentru a oferi explicații românilor în cadrul "Orei Guvernului", pe miniștrii Energiei și Finanțelor, Virgil Popescu și Adrian Câciu.
În contextul crizei energetice și a incidentelor în care au fost implicate forțe de ordine, USR solicită demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, și a ministrului de Interne, Lucian Bode.
Parlamentari USR, membri ai comisiilor de Transporturi din Parlament, îi reamintesc ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu că în 2020 aproape 10% din victimele accidentelor rutiere din întreaga Uniune Europeană au fost în România.
USR îl cheamă pe ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, la Ora Guvernului, lunea viitoare, pentru a da explicații cu privire la acuzațiile de plagiat care i se aduc.
PNL, PSD și AUR au respins, în ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților, solicitarea USR de dezbatere și adoptare în procedură de urgență a propunerii legislative privind certificatul verde.
Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, consideră că anunțul președintelui Klaus Iohannis privind o susținere a Guvernului minoritar PNL-UDMR de către PSD reprezintă o trădare a votului românilor.
Vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu nu exclude ca premierul desemnat, Dacian Cioloș, să aibă în echipa de miniștri și nume de tehnocrați, însă o decizie finală va fi anunțată duminică seara.
USR PLUS a fost exclus de la guvernare, nu a abandonat-o, este replica pe care purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Moșteanu, i-o transmite președintelui Klaus Iohannis.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.