Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei va participa marți, 14 decembrie 2021, la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor și secretarilor de stat pentru afaceri europene din statele membre UE.
România susține inițierea unei abordări mai coerente și strategice a Uniunii Europene privind relația cu Rusia, bazată pe unitatea de acțiune la nivelul Uniunii și a statelor membre, a subliniat secretarul de stat Iulia Matei la reuniunea CAE.
Comisia Europeană dorește ca până în vară rata vaccinării anti-COVID-19 în Uniunea Europeană să ajungă la aproximativ 70% dintre adulți, o propunere în acest scop urmând să fie prezentată marți.
Până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Germania, a anunțat joi MAE.
Criza provocată de COVID-19 arată necesitatea unei acțiuni mai coordonate la nivel UE în domeniul sănătății, a subliniat miercuri secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei, la reuniunea informală a miniștrilor pentru afaceri europene.
Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord politic asupra lansării negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord și Albania, a anunțat marți comisarul european pentru vecinătate și extindere Oliver Varhelyi, relatează Euronews.
Secretarul de stat pentru afaceri europene, Iulia Matei, a prezentat la Consiliul Afaceri Generale poziția României privind bugetul UE pentru 2021-2027, înaintea Consiliului European extraordinar de joi, dedicat acestui subiect.
Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei s-a întâlnit luni cu ambasadorul britanic la București, Andrew Noble, pe care l-a asigurat că România a demarat procedurile de implementare, de o manieră coordonată, a Acordului privind Brexit.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.