PE a aprobat măsuri comerciale menite să sprijine Ucraina în contextul situații economice dificile generate de anexarea Crimeii. Sorin Moisă (S&D) și Iuliu Winkler (PPE) au depus un amendament pentru a nu sacrifica interesele industriei românești.
Romania trebuie sa negocieze Schengen, MCV si o agentie UE, ca obiective indirecte in contextul Brexit si al Presedintiei Consiliului UE, spune europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR) intr-un interviu acordat HotNews.ro.
Jean-Claude Juncker prezintă miercuri în PE o serie de propuneri privind viitorul UE, inclusiv ideea unei Europe cu două viteze. Indiferent de apartenența politică, eurodeputații români resping ideea, avertizând asupra pericolului destrămării UE.
România are, pentru prima dată, un eurodeputat - Adina Vălean (PPE) - care conduce o comisie a Parlamentului European. Alți opt români sunt vicepreședinți ai comisiilor din care fac parte.
Afirmația a fost făcută de eurodeputatul Iuliu Winkler (PPE) în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o, joi dimineață, la Strasbourg, cu o delegație a Camerei Lorzilor.
Bilanțul celor nouă ani a fost dezbătut vineri, 13 mai, de la ora 14:30, într-un eveniment organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, transmis LIVE VIDEO pe EurActiv.ro.
Iuliu Winkler face un scurt bilanț al celor nouă ani de apartenență a României la UE, apreciind că avem nevoie de un proiect de țară pentru sporirea performanței europene. Pe de altă parte, europarlamentarul PPE se teme pentru viitorul Europei.
Europarlamentarul PPE Iuliu Winkler salută declarația președintelui CE, Jean-Claude Juncker, în discursul său privind "Starea Uniunii" cu privire la determinarea sa de a nu permite abolirea sistemului Schengen.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.