Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro, care riscă o lungă pedeapsă cu închisoarea pentru o presupusă tentativă de lovitură de stat în 2022, apare luni în fața Curții Supreme pentru a fi interogat într-un proces istoric, informează AFP.
Dilma, Temer și Lula au căutat să se apropie de pontif; căpitanul a preferat să-l trateze ca pe un dușman, scrie ziarul „O Globo”, trecând în revistă, sub semnătura lui Bernardo Mello Franco, relațiile argentinianului Papă cu președinții Braziliei.
Fostul președinte brazilian de extremă-dreapta era, de asemenea, „pe deplin conștient” de un presupus plan de asasinare a lui Luiz Inacio Lula da Silva, potrivit unui raport al poliției publicat marți, care cere punerea sub acuzare a lui Bolsonaro.
Mai bine de 70% din omenire trăiește în autocrații. Brazilia este una dintre rarele țări care au înregistrat o îmbunătățire, afirmă raportul institutului suedez V-Dem citat de O Globo (Brazilia).
În clasamentul mondial al libertății presei publicat recent de ONG-ul Reporters Sans Frontières (RSF), Brazilia a urcat zece poziții față de anul anterior și se află încă pe un modest loc 82 dintre 180 de țări evaluate.
Majoritatea judecătorilor Tribunalului Suprem Federal (STF) apreciază că există dovezi consistente care să-l pună în spatele gratiilor pe Jair Bolsonaro, mai ales după difuzarea videoclipului unei reuniuni ministeriale din iulie 2022.
La cererea fostului președinte și a fiilor săi, agenții de informații brazilieni ar fi folosit un software israelian pentru a spiona, sub președinția sa, sute de lideri politici și personalități publice, potrivit Le Monde.
Este absurd ca Justiția să fie nevoită să se joace de-a Al Capone pentru a încerca să-l încercuiască pe fostul președinte brazilian, comentează publicația Folha Online.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.