NATO a dat asigurări că poziția să privind războiul din Ucraina și integritatea teritorială a țării "rămâne neschimbată”, după ce șeful de cabinet al secretarului său general a sugerat că Ucraina ar putea ceda din teritoriu pentru a adera la Alianță.
Consiliul NATO-Ucraina s-a întrunit miercuri pentru a discuta despre situația de securitate din regiunea Mării Negre. Secretarul general, Jens Stoltenberg, a convocat ședința la solicitarea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.
După ce NATO a aprobat noi planuri detaliate de apărare, Bulgaria va găzdui de patru ori mai mulți soldați, pentru a se asigura că își poate opri inamicii și își poate apăra propriul teritoriu, scrie 24Chasa.
Președintele Statelor Unite, Joe Biden, consideră că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leeyen, este cel mai bun candidat la conducerea NATO din 2024, relatează The Daily Telegraph, citând surse anonime din Alianța Nord-Atlantică.
Aliații NATO dezbat diferite formule cu privire la modul de a oferi garanții de securitate Ucrainei după încheierea războiului, pentru a evita o nouă invazie a Rusiei.
Secretarul general al NATO susține că Alianța Atlantică continuă să ajute Ucraina militar, în timp ce Rusia își intensifică atacurile asupra orașului Bahmut, transmite postul radio spaniol Cadena Ser.
"Toți aliații sunt de acord că Moscova nu are drept de veto împotriva extinderii NATO", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la reuniunea informală a miniștrilor aliați de externe de la Oslo.
Necesitatea unui nou angajament ambițios pentru investițiile în apărare a fost subliniată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul reuniunii Comitetului Militar al NATO, scrie I Efimerida.
Liderul populist al Ungariei a folosit Twitter pentru a-și manifesta dezacordul față de posibila intrare a Ucrainei în NATO, ca răspuns la vizita secretarului general al organizației la Kiev.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.