Alegătorii britanici vor decide joi ce fel de Brexit își doresc. Sau dacă vor Brexit. Sau un nou referendum. Sondajele prevestesc o victorie a conservatorilor, ce ar da mână liberă premierului Boris Johnson să scoată Marea Britanie din UE.
Jean Claude Juncker spune că nu este tentat să mai rămână în funcția de președinte al Comisiei Europene doar pentru a vedea procesul Brexit dus la capăt.
Camera Comunelor a respins luni solicitarea premierului Boris Johnson de organizare a unei runde de alegeri pe 12 decembrie, dar principalul partid de opoziție a anunțat marți că acceptă alegerile anticipate.
Negocierea unui nou acord nu a dus la rezolvarea impasului Brexit, astfel că Marea Britanie nu va ieși, cel mai probabil, din Uniunea Europeană săptămâna viitoare, așa cum își dorea premierul Boris Johnson.
Liderii europeni au aprobat joi seara Acordul privind retragerea Marii Britanii din UE și au cerut Comisiei și Parlamentului European să ia măsurile necesare pentru a se asigura că acordul poate intra în vigoare la 1 noiembrie.
Premierul britanic se pregătește de o confruntare cu parlamentarii, după ce un oficial guvernamental a susținut că Johnson va convoca anticipate, dacă Guvernul va suferi o înfrângere în Parlament în privința Brexit, relatează BBC Online.
Estimările guvernului arată că Marea Britanie se va confrunta cu o penurie de combustibili, alimente și medicamente, iar porturile vor fi blocate timp de trei luni în cazul unui Brexit fără acord, scrie presa din Regatul Unit.
Jeremy Corbyn, liderul principalului partid de opoziție din Marea Britanie, a declarat public că trebuie organizat un al doilea referendum în Marea Britanie cu privire la ieșirea din Uniunea Europeană.
Negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit s-a declarat duminică deschis față de o modificare a textului privind relațiile viitoare dintre UE și Regatul Unit dacă premierul britanic Theresa May și opoziția laburistă ajung la un acord.
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus că Marea Britanie nu va mai obține noi amânări pe termen scurt ale Brexitului dacă Parlamentul de la Londra nu ratifică acordul de ieșire până pe 12 aprilie.
Premierul britanic a anunțat marți că va mai cere o scurtă amânare a Brexit pentru a ajunge la un compromis cu opoziția laburistă, pentru a garanta o ieșire ordonată a Regatului Unit din UE.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.