Ministrul austriac de Interne Johanna Mikl-Leitner a dorit să facă săptămâna viitoare o vizită la Atena pentru a discuta cu autoritățile elene despre criza refugiaților. Prezența ei însă nu este dorită în Grecia.
Austria va construi un gard cu o lungime de 3,7 kilometri de-a lungul frontierei cu Slovenia, pentru a gestiona mai bine fluxul de refugiați. Poliția de frontieră de la granița ruso-norvegiană îi va primi doar pe cei care au viză Schengen.
Austria, care amenință că va ridica "bariere tehnice" la granița cu Slovenia, este acuzată de Bavaria că îi lasă pe refugiați să vină către Germania. Landul german amenință, la rândul său, că va închide frontiera cu Austria.
Ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, a declarat, joi, că Viena a retrimis, respectând Acordul de la Dublin, peste 5.000 de refugiați în România și Bulgaria, țări pe care aceștia le traversaseră în drumul lor spre Austria.
Poliția austriacă a descoperit, joi, în urma unui control, zeci de refugiați asfixiați într-un camion, relatează Die Krone. Camionul, abandonat pe autostrada A4. Ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, a vorbit despre ”o zi neagră”.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.