Klaus Iohannis a semnat marți ultimele decrete în calitate de președinte, după ce miercuri urmează să plece din funcție, iar în locul lui va veni Ilie Bolojan.
România are nevoie de lideri care să explice motivele demisiei președintelui Iohannis, impactul schimbărilor și angajamentele pentru reforme, afirmă consultantul economic Adrian Negrescu.
Liderii Coaliției, Marcel Ciolacu, Ilie Bolojan și Kelemen Hunor au refuzat luni să ofere reacții după anunțul președintelui Klaus Iohannis că demisionează din funcție.
Candidatul Coaliției PSD-PNL-UDMR la prezidențiale, Crin Antonescu, nu a vrut să comenteze decizia lui Klaus Iohannis de a demisiona, afirmând că nu trebuie să se dramatizeze, pentru că Guvernul va rămâne stabil.
Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat luni demisia din funcție, după luni de critici și demersuri prin care unele partide politice au încercat să forțeze suspendarea lui. Un demers de demitere a început din nou în Parlament chiar luni.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.