Economia mondială rezistă mai bine decât se prevedea la șocurile repetate și FMI și-a ridicat prognozele privind creșterea cu 0,2 puncte pe 2023, la 2,9%. Spectrul recesiunii se îndepărtează pentru mai multe țări.
Economia mondială a fost grav lovită de pandemia de coronavirus. Cu scăderi atât de cerere, cât și de ofertă, economiștii lumii încă nu pot spune cu certitudine cât de amplu va fi declinul, dar mulți avertizează că va fi cel mai mare de după război.
Pandemia de coronavirus a paralizat economia mondială și a aruncat lumea într-o recesiune ce va fi mult mai gravă decât criza financiară globală de-acum un deceniu, potrivit directorului general al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva
Statele est-europene au ratat obținerea uneia dintre funcțiile de top din UE, neavând o strategie comună în acest sens. Ele și-au canalizat eforturile, în special Grupul de la Vișegrad, pentru a bloca accesul lui Timmermans la conducerea CE.
Consiliul European nu a ajuns încă la o înțelegere cu privire la viitorii șefi ai instituțiilor UE, iar diviziunile puternice între cei 28 de lideri au dus la decizia suspendării reuniunii de la Bruxelles până marți.
Până astăzi vicepreședintele Comisiei Europene și comisar responsabil de buget și resurse umane, Kristalina Georgieva a anunțat că din 2 ianuarie 2017 va ocupa rolul de înalt responsabil al Băncii Mondiale, în Washington.
Laboratorul de Inovare pentru Politici Publice, un proiect-pilot de 500.000 de euro, ce are ca scop reducerea costurilor și eficientizarea politicilor publice europene, inițiat de Siegfried Mureșan, a fost lansat la sediul Comisiei Europene.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.