Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, spune într-un interviu acordat Risk & Compliance Journal al The Wall Street Journal că instituția a înregistrat deja mai mult de 300 de cazuri și că dorește să angajeze alți cel puțin 50 de anchetatori
Conflictul de interese de care e acuzat premierul ceh Andrej Babis a fost adus în fața Parchetului European. Șeful de cabinet al premierului ungar susține că Laura Codruța Kovesi nu e potrivită pentru a conduce această instituție.
Începând cu 1 iunie 2021, își începe activitatea operațională în statele membre participante Parchetul European (EPPO), instituție care are drept scop combaterea fraudelor cu fonduri europene.
Primul procuror-șef european, Laura-Codruța Kovesi, crede că banii și flexibilitatea din planurile de reziliență și redresare prezintă ”un risc ridicat” de creștere a delictelor din Europa.
Biroul Procurorului Public European (EPPO) este pregătit să-și înceapă activitatea la 1 iunie, potrivit șefei Parchetului, Laura Codruța Kovesi, scrie EURACTIV.com
Parchetul European urmează să respingă șapte din zece candidați ai Bulgariei la funcția de procuror delegat european, a declarat pentru EURACTIV Bulgaria o sursă din cadrul EPPO.
Europarlamentarul USR PLUS Sibiu Nicolae Ștefănuță anunță că a obținut un buget mai mare cu 17 milioane de euro pentru Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi.
România va delega 15 procurori la Parchetul European condus de Laura-Codruța Kovesi, potrivit ministrului justiției, Cătălin Predoiu. Inițial, Bucureștiul propusese 10 procurori.
Președintele Klaus Iohannis va discuta cu ministrul justiției în legătură cu cererea Parchetului European privind alocarea a 20-30 de procurori delegați la EPPO. Cătălin Predoiu susține că 10 sunt suficienți.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.