MAE a transmis joi către Comisiile pentru politică externă și comisiile pentru comunitățile de români din afara țării din Senat și Camera Deputaților, solicitarea de audiere a unui număr de 26 de candidați pentru poziția de ambasador.
Românii continuă să aibă încredere în UE și, pentru prima dată - potrivit unui sondaj - cred că vocea lor începe să fie auzită, spre deosebire de bulgari. În schimb, vecinii noștri sunt mai optimiști în privința aderării la Schengen și în Zona Euro.
Din partea organizațiilor civice au participat la discuțiile de la Cotroceni 6 reprezentanți. Ei au atras atenția asupra deciziilor CCR care afectează imparțialitatea și credibilitatea instituției.
Americanii au fost la un pas de a avea o femeie președinte. În România, promovarea femeilor în politică este un proces anevoios, partidele încălcându-și adesea promisiunile. De partea cealaltă, există femei care cred că locul lor nu e în politică.
Consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan nu a exclus varianta numirii unui nou premier tehnocrat după alegerile din toamnă. Alina Gorghiu a replicat că tehnocrația este o soluție temporară, precizând că viziunea PNL nu coincide cu cea a lui Ștefan.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.