Într-un interviu pentru HotNews.ro, consilierul prezidențial Leonard Orban a explicat că un asemenea scenariu ar duce la slăbirea coeziunii UE și poate chiar la dezintegrarea Uniunii.
România a reușit să realizeze, în cei zece ani de când este membru al Uniunii Europene, mai mult decât se așteptau oficiali români în perioada negocierilor de aderare, spune Leonard Orban, primul comisar european din partea României.
Bilanțul celor nouă ani a fost dezbătut vineri, 13 mai, de la ora 14:30, într-un eveniment organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, transmis LIVE VIDEO pe EurActiv.ro.
Care sunt motivele pentru care România a decis să nu susțină propunerea Comisie Europene? Care este miza ”mecanismului permanent de relocare”? Sunt doar câteva întrebări la care consilierul prezidențial Leonard Orban a răspuns pentru EurActiv.ro.
Propunerea României de a prelua 1.700 de refugiați în mod voluntar a fost făcută în baza unei analize elaborate de toate instituțiile din acest domeniu, a declarat pentru EurActiv.ro Luminița Odobescu, reprezentantul permanent al României la UE.
Guvernul român a propus să preia peste 1.700 de refugiați, iar primele persoane vor sosi în noiembrie, a declarat, marți, consilierul prezidențial Leonard Orban, a cărui opinie personală e că România e ”complet nepregătită” să primească migranți.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.