Trei judecători au văzut, în analiza lor, cu totul altfel conflictul constituțional invocat de ministrul Justiției în privința revocării Laurei Codruța Kovesi.
Curtea Constituțională a dat publicității motivarea pe larg a deciziei prin care impune președintelui României să o revoce pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Trei procurori au avut opinii separate: Stanciu, Morar și Minea.
Motivarea CCR la decizia de a declara neconstituțional un articol din Legea nr.51/1991 privind securitatea națională arată că faptele de corupție sau cele contra patrimoniului nu vor putea fi calificate drept amenințare la adresa securității.
Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că președintele PSD trebuie să dea explicații partidului în legătură cu petrecerile de la SRI la care a participat. „Poate a fost obligat, poate a participat din plăcere”.
Curtea Constituțională, dată în judecată pentru schimbarea regulamentului propriu, încearcă să scape printr-o excepție de neconstituționalitate pe care tot CCR să o analizeze și să-și dea dreptate.
Programul de guvernare al PSD are o parte ascunsă și vizează demolarea Justiției și a infracțiunii cea mai periculoasă pentru politicieni - abuzul în serviciu. Curtea Constituțională îi ajută pe guvernanți să îl pună în aplicare.
Curtea Constituțională a stabilit, prin majoritate de voturi, că s-a încălcat principiul separației puterilor în stat prin anchetarea de către DNA a modului în care a fost adoptată OUG 13. Opinie separată Stanciu: ancheta nu privea oportunitatea.
OUG care mutila legile penale trebuia discutată pe fond pentru că era neconstituțională, spun judecătorii Livia Stanciu și Ștefan Minea. Decizia majoritară a fost însă de respingere a sesizării, pentru că OUG 13 nu mai era în vigoare.
Curtea Supremă a terminat motivarea în dosarul „Referendumul”. Pe parcursul a 300 de pagini, judecătorii prezintă faptele lui Dragnea, SMS-urile prin care a cerut să-i scoată din case pe votanți, dar și cererea listelor celor care nu au fost la vot.
Cu trei noi membri începând de astăzi, judecătorii CCR au decis prin vot cine le va fi președinte pentru următorii trei ani. Augustin Zegrean, Tudorel Toader și Valentin Puskas au fost înlocuiți de Livia Stanciu, Marian Enache și Attila Varga.
Judecătorul Mircea Aron este noul președinte al CSM și va conduce instituția în 2016. În cadrul ședinței CSM, șefa ICCJ a vorbit din nou despre politicieni care încearcă să controlezre Justiția. Ministrul Justiției are un „calendar foarte ambițios”.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.