Șerban Nicolae, cunoscut pentru ieșirile sale prea puțin elegante, a plecat din PSD la Partidul Ecologist Român, comparându-se cu Hagi. Demisia vine ca urmare a faptului că nu a mai fost propus pentru un loc în Parlament.
PSD vrea să câștige alegerile prezidențiale, dar încă nu are un candidat, în timp ce partenerii de Coaliție din ALDE dau semne că vor să rupă alianța pentru că social-democrații nu-l vor pe Călin Popescu Tăriceanu candidat unic.
Social-democrații vor organiza Congresul pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale în data de 3 august, a anunțat, la România TV, secretarul general al partidului, Mihai Fifor.
Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al PSD în cadrul Congresului extraordinar al partidului, iar președinte executiv al formațiunii ar fi Eugen Teodorovici.
Membrii PSD se reunesc sâmbătă în congres extraordinar, pentru a alege noul președinte, funcție pentru care candidează patru persoane, inclusiv premierul Viorica Dăncilă.
Patru candidați își doresc să devină președinte al Partidului Social Democrat. Șeful PSD va fi ales la Congresul extraordinar al partidului de sâmbătă.
Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, îi vede pe Liviu Pleoșoianu, Șerban Nicolae, Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Fifor și Eugen Teodorovici ca fiind candidați cu șanse reale de a intra în turul doi la alegerile prezidențiale.
Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a anunțat marți că își va depune candidatura pentru șefia partidului și se va înscrie și în cursa pentru alegerile prezidențiale.
Deputatul PSD a declarat joi după cererea de revocare a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, avansată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, că speră ca măsurile să continue și cu cererea de revocare a procurorului general.
Peste 70 de organizații neguvernamentale au adresat o scrisoare deschisă conducerii PSD, pentru a se exprima clar și a își asuma o poziție transparentă în legătură cu Ordonanța 26/2000, adoptată tacit marți în Senat, ca urmare a lipsei cvorumului.
Social-democrații au adoptat vineri, la Băile Herculane, o rezoluție privind un așa-zis stat paralel, format din persoane care au condus sau încă mai conduc instituții publice de forță. Acest stat paralel ar urmări eșecul programului de guvernare.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.