Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut din nou un derapaj verbal în plenul Parlamentului, ca răspuns la afirmația premierului Florin Cîțu potrivit căreia PSD nu mai poate fura acum.
Plenul reunit al celor două Camere a dezbătut luni, până târziu în noapte, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2021 și pe cel al legii asigurărilor sociale de stat. Dezbaterile se reiau marți.
Liderul PNL, Ludovic Orban, a împărțit luni flori în Parlament înaintea ședinței Biroului Executiv, dar consideră că nu poate transmite COVID-19 pentru că se spală pe mâini și poartă mască.
Guvernul a aprobat în ședința de luni seară ultima formă a proiectului legii bugetului pentru 2021, de data aceasta având și avizul Consiliului Legislativ.
Parlamentul demarează procedurile de schimbare de funcții a șefei Televiziunii publice, Doina Gradea, a șefului Radioului public, Georgică Severin, și a Avocatului Poporului, Renate Weber.
Birourile permanente reunite au decis marți să trimită Comisiei de statut proiectele de lege inițiate de PNL, USR și PSD pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.
Eliminarea sporurilor bugetarilor va fi abordată în noua lege a salarizării, a anunțat luni seară liderul PNL, Ludovic Orban, sugerând că nu vor fi adoptate măsuri de tăiere în legea bugetului de stat.
Liderii Coaliției de guvernare PNL-USR PLUS-UDMR se vor întâlni luni seara cu președintele Klaus Iohannis, tema întrevederii fiind legată de bugetul de stat pe anul 2021.
Biroul Politic Național al PNL a validat sâmbătă, într-o ședință desfășurată în format online, propunerile pentru posturile de secretar de stat și alte funcții publice care au revenit liberalilor după negocierile purtate în coaliția de guvernare.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.