Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a demisionat din partid, fiind urmat de 16 senatori și deputați care recent au părăsit grupurile parlamentare ale PNL.
Ludovic Orban a anunțat luni că demisionează din PNL, menționând că pentru el partidul "a murit" și a ajuns "cârpă de șters pe jos pentru liderii PSD", informează Agerpres.
Atacurile lansate de Ludovic Orban la adresa noii conduceri a PNL și a președintelui Klaus Iohannis vor fi discutate în următorul Birou Executiv al partidului. Fostul lider PNL spune că va merge la ședință pentru a-i cere demisia lui Florin Cîțu.
Deputatul Ludovic Orban lansează noi atacuri la adresa conducerii PNL și despre care spune că este nelegitimă și a fost impusă cu forța de Klaus Iohannis.
Biroul Politic Național al PNL a decis luni seara cu majoritate absolută de voturi începerea negocierilor cu PSD pentru o coaliție guvernamentală. Și UDMR urmează să facă parte din această coaliție, dacă se ajunge la un acord.
Deputatul PSD Sorin Grindeanu a fost votat marți de Biroul permanent pentru funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților. PSD, AUR, UDMR și minoritățile naționale au votat "pentru", în timp ce liberalii nu au fost prezenți la ședință.
Fostul lider PNL Ludovic Orban spune că se va implica în campania de demitere „dacă se ajunge acolo”. El a avut o discuție cu George Simion pe această temă.
Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, îi critică în termeni duri pe foștii săi colegi din partid, despre președintele Klaus Iohannis afirmând că „a luat-o razna complet, parcă a uitat că este președinte și se comportă ca un turist străin".
Deputatul Ion Ștefan, fost ministrul al dezvoltării în Guvernul Orban, a anunțat miercuri că a demisionat din grupul parlamentar al PNL. Și Alexandru Kocsis pleacă din grupul PNL.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.