Pe data de 1 august intră în vigoare Regulamentul UE privind inteligența artificială (Regulamentul privind IA), primul regulament cuprinzător din lume pe această temă.
Comisia Europeană a informat luni Meta cu privire la constatările sale preliminare potrivit cărora modelul de publicitate „plată sau consimțământ” al acesteia nu respectă regulamentul privind piețele digitale (RPD).
Prin Actul AI, adoptat pe 13 martie, UE a urmărit să stabilească un nou standard pentru reglementarea acestei tehnologii. Cu toate acestea, experții nu sunt siguri că impactul va fi atât de semnificativ pe cât se așteptau.
Satya Nadella, președintele și directorul general al Microsoft, și-a expus la Davos opinia cu privire la parteneriatul dintre OpenAI și Microsoft, guvernanță și dezinformarea bazată pe inteligență artificială într-un an electoral încărcat.
Comisia Europeană a lansat marți două cereri de contribuții, cu privire la concurența în lumile virtuale și la inteligența artificială (AI) generativă, și a transmis cereri de informații mai multor mari actori de pe piața digitală.
Prea multe controverse au învins în cele din urmă dorința economistei americane Fiona Scott Morton de a se alătura Comisiei Europene la 1 septembrie ca economist șef al Direcției Generale pentru Concurență, comentează Le Point.
Comisia se așteaptă la un acord anul acesta cu privire la prima lege europeană privind Inteligența Artificială (AI), deși admite că noile reguli nu vor intra în vigoare până în 2025, spune comisara Margrethe Vestager într-un interviu.
În ianuarie 1993, între statele membre ale Uniunii Europene a fost instituită libera circulație a mărfurilor, serviciilor, persoanelor și capitalurilor, în vederea consolidării integrării lor economice.
Comisia Europeană a aprobat vineri o schemă de ajutoare a României în valoare de 4 miliarde de euro (aproximativ 19,7 miliarde RON) pentru sprijinirea întreprinderilor din toate sectoarele în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.
Comisia Europeană a aprobat o schemă de 300 milioane de lei pentru sprijinirea firmelor românești care își desfășoară activitatea în domeniul transportului rutier de mărfuri și persoane în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.
Comisia Europeană aprobă o schemă de ajutoare a României în valoare de 500 de milioane de în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență pentru a sprijini crearea de noi suprafețe împădurite.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.