Elon Musk, Mark Zuckerberg și Jeff Bezos nu au fost niciodată mai aproape de putere în Statele Unite, constată „Tribune de Geneve” într-o analiză care încearcă să înțeleagă dacă sunt „oligarhii” americani o amenințare pentru democrația lumii.
Ofensiva politică a magnaților americani din tehnologie necesită un răspuns care să elibereze UE de dependență, concluzionează un editorial al publicației spaniole „El Pais”.
Europenii ar fi trebuit să fie avertizați deja. De ani de zile, SUA nu dau doi bani pe acordurile economice internaționale. Dar, odată cu intrarea în scenă a lui Trump, peste o săptămână, trebuie să ne pregătim pentru o posibilă criză mondială.
Vicepreședinta executivă a Comisiei Europene pentru suveranitatea tehnologică a spus că dorește „să creeze un mediu digital sigur și echitabil”, scrie „Le Point” (Franța) sub semnătura Alexandrei Jaegy.
Președintele american Joe Biden a calificat vineri drept „rușinoasă” decizia Meta, compania mamă a Facebook, Instagram și WhatsApp, de a pune capăt programului său de verificare a datelor, transmit EFE și France Presse, preluate de Agerpres.
Într-o declarație jalnică, proprietarul Meta îngenunchează și se roagă pentru noul președinte american și desființează verificarea faptelor, scrie Folha Online (Brazilia) într-un articol semnat de Marcos Augusto Gonçalves.
Mark Zuckerberg a anunțat schimbări pentru platformele Meta: implementarea Community Notes, simplificarea politicilor de conținut, revenirea temelor civice, reducerea cenzurii părtinitoare și mutarea echipei de moderare în Texas.
După ultimatumul trimis de comisarul pentru piața unică Thierry Breton proprietarului X (fostul Twitter), Elon Musk, acum a sosit rândul platformei Meta și a lui Mark Zuckerberg, potrivit IlSole24Ore.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.