Declarațiile fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care le-a cerut europenilor "să-și pedepsească" guvernele "proaste", au creat o controversă în Italia, în plină campanie electorală pentru legislativele din 25 septembrie.
În Marea Britanie, Liz Truss și Rishi Sunak, care nu sunt de acord în privința subiectelor economice, susțin trimiterea deportaților în Rwanda. În Italia, Matteo Salvini pledează pentru repatrierea imigranților ilegali.
Matteo Salvini ajută refugiați. Alți susținători ai lui Putin nu se dezic de prietenia cu președintele rus. În România, partidul ultranaționalist AUR pare că ignoră total soarta ucrainenilor,dar se arată foarte interesat de foste teritorii românești.
După ieșirea din Partidul Popular European, Fidesz, partidul lui Viktor Orban, își caută o nouă familie. Apropierea premierului maghiar și a liderilor din Polonia de vederile extremei dreapta s-ar putea materializa în apariția unui nou grup politic.
Fostul ministru italian de interne Matteo Salvini încearcă să formeze un nou grup politic în Parlamentul European, care să reunească populiști, conservatori și Fidesz-ul premierului ungar Viktor Orban.
Fidesz, partidul premierului maghiar Viktor Orban, a părăsit Partidul Popular European, la două săptămâni după ce ieșise din grupul parlamentar de centru-dreapta din Parlamentul European.
Un conflict mocnește în sânul celui de-al treilea grup ca mărime din Parlamentul European, Renew Europe, care a reunit fostul grup liberal ALDE cu partide de centru apropiate de doctrina lui Emmanuel Macron și a formațiunii acestuia, En Marche.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.