Guvernul turc cere Washingtonului să îi ramburseze suma de 1,4 miliarde de dolari plătită în avans pentru achiziționarea avionului de luptă din generația a cincea produs de Lockheed Martin, notează La Razon.
Schimburile de acuzații între Grecia și Turcia sunt acum la ordinea zilei, într-un moment în care cele două țări sunt la apogeul tensiunilor geopolitice, în principal cu dosarul energetic și chestiunile militare și diplomatice.
Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, afirmă, într-un interviu publicat duminică, că Rusia și Ucraina se apropie de un acord pe subiecte "critice".
În disputa privind rezervele de gaze naturale din Mediterana de Est, ministrul german de externe Heiko Maas a încercat să medieze între Atena și Ankara. Președintele turc Recep Erdogan spune însă că Turcia va lua ceea ce îi revine de drept.
Turcia va elibera licențe de explorare și forare de gaze în estul Mediteranei, a anunțat marți ministrul turc de extern. Grecia va solicita o reuniune de urgență a UE pentru soluționarea disputei cu Ankara.
Turcia a fost de acord cu o suspendare timp de cinci zile a focului în Siria pentru a permite retragerea forțelor kurde din nordul țării, a declarat vicepreședintele SUA, Mike Pence, după discuții cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.
Casa Albă a dat undă verde pentru o ofensivă a Turciei în nordul Siriei, o schimbare abruptă în politica externă americană, prin care Washingtonul își abandonează niște aliați vechi - kurzii.
Mevlut Cavusoglu, șeful diplomației turce, l-a criticat pe președintele sloven, Borut Pahor, care a evocat posibilitatea acordării ”unui statut special” pentru Turcia, în loc de calitatea de stat membru al Uniunii Europene.
Comitetul executiv al AKP a decis luni în unanimitate să-l trimită pe fostul premier Ahmet Davutoglu în fața unei comisii disciplinare în vederea expulzării sale, relatează presa turcă.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.