Comisia Europeană cere Parlamentului European și Consiliului să analizeze modul în care impozitarea energiei ar putea contribui mai eficient la realizarea obiectivelor politicilor UE în domeniul energiei și al climei.
Obiectivele Uniunii Europene în lupta contra schimbărilor climatice ar putea deveni mai ambițioase. Între timp, mai mulți europeni s-au dus în instanță pentru a reclama politicile privind schimbările climatice.
UE se așteaptă ca la Conferința ONU privind schimbările climatice (COP23) să reafirme angajamentul comunității internaționale față de consolidarea răspunsului global la schimbările climatice și față de îndeplinirea obiectivelor Acordului de la Paris.
Fostul ministru al energiei Răzvan Nicolescu îl acuză pe deputatul PSD Iulian Iancu că face jocul rușilor de la Gazprom, dar șeful Comisiei de Industrii din Camera Deputaților spune că Bruxelles-ul ar fi primit date eronate.
Statele din Europa Centrală și Europa de Sud-Est au nevoie de o extindere a infrastructurii energetice, iar Comisia Europeană dorește să finanțeze anumite proiecte prioritare.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.