Primarul Iașului, Mihai Chirica, supărat că nu a primit autorizație pentru a face un foc de artificii cu ocazia zilelor orașului, a spus că la înmormântarea lui Liviu Dragnea va face din banii lui un foc de artificii.
Procurorii l-au citat pe Mihai Chirică pentru a-l audia în calitate de suspect în urma evenimentelor din Piața Victoriei ce au avut loc pe 10 august. Acesta a stat, însă, foarte puțin în birourile procurorilor.
Declarația zilei vine de la Iași, acolo unde primarul orașului respinge o reapropiere de Liviu Dragnea în felul în care a făcut-o fostul premier Sorin Grindeanu.
Primarul Iașiului Mihai Chirica, suspendat din PSD, a povestit cum au loc "execuțiile" în Comitetul Executiv Național al partidului. În ultimele zile însă execuțiile au loc, fără menajamente, în public.
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, un critic al modului în care Guvernul a tratat adoptarea Ordonanței 13 și protestele ulterioare, va rămâne membru al PSD, dar fără funcții politice.
Mihai Chirica a declarat că PSD se află în spatele protestului de la Palatul Cotroceni, în condițiile în care se manifestă "în numele și pentru partidul social-democraților", așa cum și în Piața Victoriei au protestat oameni din partide politice.
Sorin Moisă, unul dintre cei mai influenți europarlamentari social-democrați, cere retragerea OUG privind modificările la codurile penale. Eurodeputatul precizează că a ales să-și spună părerea, indiferent de consecințe.
Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a declarat, la Realitatea TV, că social-democrații trebuie să mulțumească marea majoritate a poporului român care i-au votat și le-au dat încredere să scoată România ”dintr-un stat de drept”.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.