Rata anuală a inflației a ajuns în noiembrie 2022 la 16,76%, peste nivelul prognozat, după ce în octombrie a scăzut la 15,32%, de la 15,88% în septembrie.
Banca Națională a României (BNR) a majorat la 16,3% prognoza de inflație pentru finalul acestui an și estimează o inflație de 11,2% pentru sfârșitul anului viitor, potrivit datelor prezentate luni de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a hotărât miercuri majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 4,75% pe an, de la 3,75% pe an, începând cu data de 7 iulie 2022, informează banca centrală.
Guvernatorul BNR a făcut apel la mai multă „calmitate” pentru a depăși perioada de criză, chiar în conferința în care anunța că prețurile vor continua să crească în următoarele luni.
Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, susține că Viorica Dăncilă, angajată recent pe postul de consultant, "lucrează de la birou" și este "foarte disciplinată".
Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat marți că pe Viorica Dăncilă o recomandă "vocea și talentul" pentru funcția de consilier în cadul Băncii Naționale a României (BNR).
Fostul premier Viorica Dăncilă a fost numită consilieră de strategie a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a confirmat pentru G4Media.ro biroul de presă al Băncii. Ea se va ocupa de trecerea la Euro.
Banca Națională a României acuza duminică PSD că o implică abuziv în campania electorală. Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a transmis că PSD nu ”atentează” nici la neutralitatea și nici la caracterul apolitic al BNR.
BNR își menține abordarea din ultimele săptămâni, pentru a permite finanțarea fluentă a economiei reale și a cheltuielilor statului, dar ia și măsuri pentru a se asigura în cazul unei amplificări a impactului COVID-19 la nivel internațional.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.