Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, și-a exprimat sprijinul față de Armenia și a condamnat atacurile Azerbaidjanului asupra țării vecine, titrează The New York Times.
Acest anunț marchează o nouă apropiere între Statele Unite și insula Taiwan într-un context de puternică tensiune cu China, în urma vizitei președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.
Președintele rus, Vladimir Putin, a acuzat marți Statele Unite că fac să treneze conflictul ucrainean și caută să "destabilizeze" lumea cu o recentă vizită în Taiwan a președintei Camerei Reprezentanților americane, Nancy Pelosi.
Vizita în Taiwan a lui Pelosi contează mai puțin decât anii de politică externă americană șovăielnică, în același timp în care Beijingul se impunea pe scena internațională, comentează Wall Street Journal.
Ministrul taiwanez al afacerilor externe estimează că Beijingul folosește manevrele militare din proximitatea insulei pentru a "pregăti" o ivadare a ei și a "schimba statu quo-ul" în regiunea Asia-Pacific.
Chinezii sunt cei mai importanți parteneri comerciali ai insulei, principalul producător global de semiconductori atât de necesari pentru obiectivele tehnologice ale Beijingului.
Mai multe nave militare, avioane și drone chineze continuă să efectueze exerciții comune în apropiere de Taiwan, simulând atacuri asupra navelor Marinei Militare locale.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.