Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, a fost primită joi la București de premierul Nicolae Ciucă. Cel din urmă a promis continuarea parteneriatului bilateral și consolidarea țării vecine pentru a se îndrepta spre parcursul european
Comisia Europeană pune la dispoziție 60 de milioane de euro pentru a ajuta Republica Moldova să depășească criza energetică, a anunțat șefa executivului european, Ursula von der Leyen.
Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit vineri cu votul a 61 de deputați ai fracțiunii PAS în cadrul unei ședințe extraordinare a Parlamentului R. Moldova.
Curtea Constituțională a admis parțial sesizarea depusă de socialiști, declarând drept neconstituțional decretul președintei R. Moldova, Maia Sandu, privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița drept candidată pentru funcția de premier.
După ce Parlamentul de la Chișinău nu a votat joi Cabinetul premierului desemnat Natalia Gavrilița, președinta Maia Sandu a propus-o din nou pe aceasta pentru funcția de șef al Executivului.
Premierul desemnat Natalia Gavrilița și echipa sa nu au obținut joi votul de încredere a deputaților moldoveni. Aceasta îi îndemnase pe membrii Parlamentului să nu voteze Cabinetul, pentru a putea fi declanșate alegeri anticipate.
Maia Sandu a nominalizat-o miercuri premier desemnat pe Natalia Gavriliță, fostul său ministru de finanțe. Totuși, președintele Republicii Moldova pledează în continuare pentru alegeri anticipate.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.